Canlı Yayın Hizmetimiz Vardır. Web Tasarım Burak ASLANTAŞ Burak Production© Copyrıght© 2011-2012 Tüm Hakları Saklıdır...Görüşlerinizi İletişim butonuna tıklayarak belirtebirlirsiniz... Ödevler butonuna tıklayarak etkinliklerimizi göre bilirsiniz... Yorumlarınızı ve Beğenilerinizi Bekliyoruz... by BURAK PRODUCTION©

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Elektrikli Bisiklet Freni Nasıldır?


Elektrikli bisikletler birçok konuda kullanıcılarını tatmin ediyor. Peki ya güvenlik? Güvenlik konusunda olmazsa olmaz frenler, elektrikli bisikletimizde kampana ve e-ABS olarak ön ve arka tekerde karşımıza çıkıyor.
Elektrikli Bisiklet Fren Sistemi Nasıldır?
İncelediğimiz modelde ve birçok modelde standart bir fren sistemiyle karşılaştık. Bu fren sistemi normal bisikletlerin fren sistemi gibi papuçlu değil. Çünkü elektrikli bisikletin ağırlığına ve hızına karşı daha güçlü bir fren sistemi gereklidir. Bu yüzden elektrikli bisikletlerde genelde daha sağlam ve güvenli olan kampana sistemi bizi fren konusunda tatmin ediyor.
Elektrikli Bisiklet Freni
Elektrikli Bisiklet Freni (Kampana + e-ABS / Ön Teker)
Şekilde görüldüğü gibi kampana sistemi fren yapıldığında teker göbeğinden fren yapıyor. Arka tekerde de aynı sistem mevcut:
Elektrikli Bisiklet Freni
Elektrikli Bisiklet Freni (Kampana + e-ABS / Arka Teker)
Elektrikli bisikletinizi aldığınızda fren ayarlarının yapıldığına emin olun. Bazı bisikletlerde fren çok yumuşak olabildiği gibi, bazı bisikletlerde de çok sert olabiliyor. Bu da frenlerin bisikleti durdurabilme gücünü etkileyebiliyor. Unutmayın ki fren sisteminden tam verim alabilmeniz için fren ayarlarının yapılmış olması gerekmektedir.
  • Elektrikli bisikletinizde frene bastığınızda aynı anda gaz kolundan gaz veriyor olsanız bile fren sistemi gazı otomatik olarak kesiyor.
  • Elektrikli bisikletin direksiyon kollarında bulunan frenlerden sağ taraftakini kıstığınızda sadece ön tekerden fren yapılırken, sol freni kıstığınızda her iki tekerden de fren yapar.
  • Yağmurlu havalarda ve ya ıslak zeminde fren yaptığınızda arka tekerin kayma ihtimali normal zemindekine göre iki kat daha fazladır. Bu hava ve yol koşullarında yavaş seyretmeniz tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder