Canlı Yayın Hizmetimiz Vardır. Web Tasarım Burak ASLANTAŞ Burak Production© Copyrıght© 2011-2012 Tüm Hakları Saklıdır...Görüşlerinizi İletişim butonuna tıklayarak belirtebirlirsiniz... Ödevler butonuna tıklayarak etkinliklerimizi göre bilirsiniz... Yorumlarınızı ve Beğenilerinizi Bekliyoruz... by BURAK PRODUCTION©

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Yağmurlu Havalarda Elektrikli Bisiklet Kullanılır Mı?


Baharın gelmesiyle sayıları iyice artan elektrikli bisikletler acaba kış şartlarına ne kadar uyumlu? Her tarafı elektrik aksamlarıyla donatılmış olan bu bisikletler acaba yağışlı havalarda ıslanması durumunda problem çıkarıyor mu? Gerek aküsünün gerekse de elektrikli motorunun dış etkenlerden olabildiğince korunması gereken bu bisikletler bazı noktalara dikkat edildiğinde yağışlı havalarda da kullanılabiliyor.
Elektrikli Bisiklet Yağmurlu / Karlı Havalarda Kullanılabilir Mi?
Elektrikli Bisiklet ve Yağmur
Yağışlı havalarda elektrikli bisiklet kullanımı
Evet kullanılabilir. Karlı havalarda kayma dışında bir problem olmayacağı için bizler yağmurlu havalarda elektrikli bisiklet kullanımı ile ilgili soruyu cevaplayalım. Bu sorunun cevabını alabilmek için Şubat 2010′dan beri, yağışı bol bir şehir olan İzmir’de test ettiğimiz elektrikli bisikleti yağışlı havalarda da kullandık. Bu zaman zarfında gerek şiddetli gerekse de orta şiddette yağmurda testlerimizi gerçekleştirdik. İlk etapta bisikletin elektrikli olması suyla temas halinde olası bir kısa devre endişesini aklımıza getirdi. Ancak sanılanın aksine testlerimiz esnasında elektrikli bisiklette yağıştan kaynaklanabilecek bir kısa devre ya da herhangi bir arıza yaşamadık. Bunun en büyük sebebi elektrikli bisikletin elektrik aksamlarının hepsinin iç kısımlarda ve kapalı olarak yer almasıydı. Akü bağlantısından tutun da aydınlatmaya kadar tüm elektrik kabloları yağmurdan ıslanmayacak şekilde tasarlanmış. Bu sayede elektrikli bisikletin yağışlı havalarda da kullanım imkanı sağladığını söyleyebiliriz. Ama tabiki de dikkat etmemiz gereken bazı noktalar da yok değil:
Elektrikli Bisiklet ile Su Birikintisinden Geçebilir Miyiz?
Elektrikli Bisiklet Motoru
Arka teker ve motorun yüksekliği
Elektrikli bisikletlerin yağışlı havalarda da kullanım imkanı sağladığını yukarıdaki yazımızda belirtmiştik. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var elbette. Bunlardan en önemlisi elektrikli bisikletinizleçok derin su birikintilerine girmekten kaçınmak. Bilindiği üzre elektrikli bisikletin motoru sağdaki şekilde görüldüğü gibi arka tekerleğin göbeğinde yer almaktadır. Bu nedenle yağışlı havalarda dikkat edeceğiniz başlıca noktalar şöyle sıralanabilir:
  • Gireceğiniz su birikintisinin derinliği elektrikli bisikletin motorunun yerden yüksekliğini geçmemelidir. Aksi takdirde motorunuz suyla temas edebilir ve garanti kapsamı dışında kalacak motor arızalarına yol açabilir. Bu istenmeyen durumu önlemek için su birikintilerinden mümkün olduğu kadar kaçının.
  • Su birikintisinden geçmek zorunda kalmanız durumunda suyun derinliği ne olursa olsun birikintiden geçerken motorunuzun hızını azaltmanız ve birikintiyi geçene kadar düşük hızda seyretmeniz tavsiye edilir.
  • Yol kenarlarında yağıştan dolayı birikmiş suların başka bir araç vasıtasıyla elektrikli bisikletinizin motoruna sıçraması ihtimaline karşı dikkatli olunuz.
Elektrikli Bisikleti Dış Etkenlerden Koruma Yolları:
  • Elektrikli bisikletinizi park haline açık havada yağmur altında ve ya güneş altında uzun süre bırakmaktan kaçınınız. Eğer yağışlı havada kullanmayacaksanız bisikletinizi mümkünse kapalı bir alanda tutarak yağmurdan koruyunuz.
  • Elektrikli bisikletinizi geceleri ve ya kullanmadığınız zamanlarda garajda ya da kapalı bir mekanda tutmaya çalışın. Şayet elektrikli bisikletinizi kullanmadığınız zamanlarda açık havada park haline tutuyorsanız; gerek çalınma, gerek tozlanma, gerekse de yağışlı havalarda elektrikli bisikletinizi korumak için mutlaka branda kullanın.
  • Piyasalarda elektrikli bisikletinize özel üretilmiş branda bulmak zor olabilir. Ancak bizler normal bisikletler için kullanılan brandalardan satın alıp denedik. Elektrikli bisiklete tam uyuyor. Şekilde bisiklet için satılan brandanın elektrikli bisiklete örttüğümüz resimleri bulabilirsiniz:
Elektrikli bisiklet brandası
Normal bisikletler için satılan brandalar elektrikli bisikletler için de kullanılabiliyor.

1 yorum: